OSZ Žižkov – korupce evropských fondů

Absolventská práce na téma "Aukce Yoko Ono", Ateliér ALF 2009
Věc: dotaz dle 106/1999 Sb. k stížnosti na zastavení šetření ZN 202/2011

Vážený pane, vážená paní

Dovolte prosím dle mého nezbytnou předmluvu k dotazu dle 106/1999 Sb. ve věci korupce s dotacemi a fondy EU šetřené vašim OSZ pod číslem jednacím ZN 202/2011
Dotazy zasílám emailem na e-adresu OSZ a současně nedoporučeně poštou na adresu Obvodní státní zastupitelství, Jagellonská 5, 13000 Praha 3 a zveřejňuji dotazy na serveru Občanská advokacie.

Předmluva s důkazy
Dle sdělení Policie ČR (viz příloha číslo 1) jste se dosud nevyjádřili k mé stížnosti ze dne 16.července 2011 na zastavení policejního šetření ve věci šetření odpovědných úředníků MPSV po schůzce s ministrem práce a sociálních věcí Petrem Nečasem a snahy mne zkorumpovat dotacemi a korupci s fondy EU nejen na MPSV (viz příloha číslo 2).

Dovoluji si uvést opravu v data schůzky s ministrem Petrem Nečasem, která neproběhla společně s dalšími svědky jednání dne 5.března, jak jsem uvedl, ale 3. března 2009, s následnou snahou mne/nás, resp. Ateliér ALF korumpovat dotacemi, které jsme rozhodně nežádali a bylo mi po schůzce úřednicí MPSV telefonováno a řečeno, že jsme zapomněli napsat, ať napíšeme, že dostaneme. 
Omlouvám se za chybu v datu schůzky. Jde podle data schůzky jistě dohledat, kdo byl onen přítomný asistent Petra Nečase, který tohle zřejmě běžné korumpovaní lidí dotacemi organizoval a dané úřednici MPSV tak přikázal jednat.

Nečinnost v této věci mne zaráží o to více, protože jsme museli o vytunelování první české bezbariérové školy pro dospělé Ateliér ALF v Praze na Žižkově a kradení fondů ESF na MPSV s kolegu referovat  bez jakéhokoliv zájmů věc řešit celému Sociálnímu výboru parlamentu 6. dubna 2011 (viz příloha 3).

Následně jsme se prostřednictvím zastoupení Evropské komise v Praze obrátili s důkazy o porušení evropských směrnic a pravidel při čerpání fondů ESF na Evropskou komisi.
Jako důkaz jsme předložili právě ministry EU oceněný příklad dobré praxe projektů ESF (23.dubna 2009 v Praze v hotelu Diplomat) projekt první české bezbariérové školy pro dospělé Ateliér ALF a doložili to uznáním mezinárodních auditorských společností Ernst & Young, jak vysoce finančně efektivní a sociálně prospěšná škola Ateliér ALF byla  (viz příloha 4)
Úředníci MPSV školu zlikvidovali stejně jako desítky či spíše stovky dalších moderních služeb zaměstnanosti otevřené i pro osoby s těžkým handicapem a porušily tak zákony!
Průměrná nákladová cena na studenta byla včetně vybudování a vybavení školy (!), mezd a všech služeb dvouletého ostrého provozu, zkrátka kompletně všechny náklady 200 Kč/hod./na osobu ve výuce a odborném poradenství k tomu!
Olomoucký krajský úřad, jak jsem doložil, se pyšnil rovněž projektem za peníze ESF s 4,5 tisíce korunami na osobu/hod./na semináře pro 200 lidí současně, kterak čerpat fondy EU… (viz příloha 5
Jde minimálně zneužitím funkce při správě svěřeného majetku a nehospodárné nakládání s veřejnými prostředky, zneužití funkce úřední osoby, klasická korupce bílých límečků s argumentem „po nás potopa a z cizího krev neteče“.

Mám eminentní zájem, aby se věc vyšetřila, neboť díky korupci a zneužívání dotací ESF, kterou jsem doložil a porušení evropské směrnice o pětileté udržitelnosti, kterou nevědomky přiznal sám ministr sociálních věcí Drábek ve svém níže uvedeném dopise, kdy nám odmítá vyplatit alespoň částečné náklady na zajištění udržitelnosti školy ve výši pouze necelých 4 milionů korun (viz příloha číslo 6)
Reálně by MPSV mělo uhradit téměř třikrát tolik!
Ale protože jsem s kolegy, rodinou a přáteli získal zakázky, vydělal pro Ateliér ALF nějaké peníze, daroval a získal dárce a mecenáše, pomohli nelhostejní lidé a zkrátka činili jsme se a  Ateliér ALF do července 2010 provozovali a pro ty nejchudší zdarma a za dobrovolnickou pomoc, protože úřad omítal rekvalifikace proplácet a obdobnou službu v Praze neměl!
Vyčíslená škoda způsobená nesprávným úředním postupem je necelých 4 milionů korun a žádám, aby se toto opravdu šetřilo a vyšetřilo.

Mám na tomto vyšetření eminentní zájem, protože jsme díky tomuto jednání úředníků MPSV, resp. Úřadu práce hlavního města Prahy neměli na zaplacení úvěru u ČSOB,a.s a  banka nás zažalovala.

Podle výkladu úředníků Úřadu práce hlavního města Prahy a MPSV jsme měli jedinou školu tohoto typu pro dospělé, ukázku reformy terciálního školství a příklad dobré praxe EU po dvou letech po ukončení grantu klidně zavřít a majetek si nechat a rozprodat, jako to dělají podvodníci s dotacemi běžně a daňoví poplatnicí pak zírají, jak je republika rozkradená papaláši na úřadech.

Je na důkazech v archivech a svědectvích konkrétních osob doložitelné naplnění požadavků směrnice o udržitelnosti projektů financovaných EU, viz příloha 6, že Ateliér ALF vytvořil 7 pracovních míst, z toho jedno pro osobu s vážným zdravotním postižením formou podporovaného zaměstnávání a 3 pracovní místa v profesi sociální pracovník, což byla v danou dobu vysoce ohrožená pracovní skupina na trhu práce díky špatnému zákonu z dílny MPSV (zákon o sociálních službách) a ESF vzdělávání a pracovní integraci občanů v profesi  sociální pracovní dotovalo! Jde o veřejné a důkazně velmi jednoduše doložitelná fakta!

Současně se díky Ateliéru ALF podařilo většině z absolventů s mnohdy velmi těžkým handicapem a dlouhodobě invalidních najít práci, přátele, koníčky – a pro invalidní a často velmi izolované spoluobčany byly i částečné úvazky nebo brigády vítězstvím a pro stát ve výdajích úlevou i z hlediska výdajů na zdravotnický systém! Cca 25% studentu mělo vážné chronické zdravotní onemocnění či postižení a dokázali se „školou, spolužáky a prostředím“ vyléčit natolik, že nedocházelo k hospitalizacím a nebylo potřeba nákladné farmakoterapie.
Přestože byl Ateliér ALF pro stát a občany a nejen Prahy a občany Žižkova velmi finančně a sociálně prospěšný, byli jsme úředníky ignorováni, korumpovaní a nakonec zlikvidováni.

Úplatky nedávám a na korupcí s fondy ESF poukazuji roky a nejsem sám (viz příloha 7). 



Dotaz dle 106/1999 Sb.

Proč OSZ mou stížnost na zastavení policejního šetření po půl roce od podání stížnosti dosud nerozhodlo a policie snahu mne zkorumpovat dotacemi nešetří a nešetří korupci s fondy ESF, kterou jsem doložil i s důkazy a cestami, jak se k důkazům dostat.

Přece úředník nesmí za mlčení o podvodech na MPSV a jiných úřadech nabízet dotace, ač je občan ani nežádal.
Ještě jednou opakuji, že po schůzce s ministrem Nečasem na MPSV a před konferencí ministrů EU v hotelu Diplomat, kde jsme jako příklad dobré praxe o Ateliéru ALF referovali, volala mně neznámá úřednice MPSV a řekla, že jsem prý opominul napsat žádost o dotaci a když napíšu o dotaci, bude to vyřešeno ….

O žádné dotace jsme se MPSV neprosili, ale žádali řádné dodržení směrnice pětileté udržitelnosti projektů ESF a řádný prodej rekvalifikačních kurzů, které škole zajišťovaly onu pětiletou udržitelnost, ke které se ČR evropským daňovým poplatníkům zavázala!

Proč prosím půl roku neumíte rozhodnout zastavení policejního šetření kauz s fondy ESF, na které jsem poukázal včetně doložení důkazů!
Nejvíce mne - či spíše nás a naši rodinu a věřitele - zajímá řádné soudní prošetření vytunelování Ateliéru ALF ze strany úřadů a náhrada škody alespoň ve výši necelých 4 mil. Kč, kterou MPSV odmítá splatit nebo se jakkoliv mimosoudně dohodnout.

Být ze strany ČSOB pod exekucí, že jsme naplňovali Ateliérem ALF politiku zaměstnanosti ČR a EU do puntíku a příkladně, tomu se říká za dobrotu na žebrotu a na to opravdu nehraji, když nás to již tak finančně poškodilo a může ještě poškodit.

Je potřeba na zloděje poukázat jmenovitě včetně ministra Drábka, viz jeho dopis v příloze číslo 5, kde se sám nachytal při lži a vědomém porušení směrnice pětileté udržitelnosti, když napsal na straně dva, že projektem musela být vytvořena pracovní místa.
Místa byla v Ateliéru ALF skutečně zřízena a pokud chcete znát jména zaměstnanců, rád vám je poskytnu.

Děkuji předem za vaše prosazování zákonnosti a řádné prošetření mých podnětů a odpověď na dotazy, co vyšetřování brání, že stížnost na ukončené policejní šetření nebyla dosud rozhodnuta.

V Olomouci 3. února 2012

Přeji Vám hezký den              Dušan Dvořák

Dušan Dvořák, narozen 12.ledna 1962, Tylova 2, 779 00 Olomouc



Příloha  1)
http://obanskadvokacie.blogspot.com/2012/02/policie-korupce-s-evropskymi-fondy.html

Příloha  2)
http://www.helpnet.cz/aktualne/24609-3

Příloha  3)
http://obanskadvokacie.blogspot.com/2012/01/parlament-6dubna-2011.html

Příloha  4)
http://obanskadvokacie.blogspot.com/2012/01/stiznost-evropske-komisi-na-poruseni.html

Příloha  5)
http://obanskadvokacie.blogspot.com/2012/01/korupce-evropske-fondy.html

Příloha  6)
http://obanskadvokacie.blogspot.com/2012/01/ministr-prace-socialnich-veci-k.html


Příloha  7)
http://ngos.sweb.cz/