Praha - vraždit můžeme! Jsme přece orwelovské Pomáhat a chránit!

Děkujeme, že vám to nevadí

Níže uvedená odpověď Útvaru organizovaného zločinu Policie ČR na vraždy a zločiny proti lidskosti spácháné zcela vědomě prostějovskými státními orgány, které jsem opakovaně urgoval šetřit - viz zde

Dne 2. února 2012 9:40 SMSUOOZ <smsuooz@mvcr.cz> napsal(a):

Dobrý den,

v příloze Vám zasílám stanovisko ředitele ÚOOZ SKPV P ČR  pana  plk. Mgr. Roberta Šlachty na Váš podnět ze dne 10.1. 2012.

kpt. Mgr. Iva Knolová
ÚOOZ SKPV P ČR 




Upozornění na závažnou trestnou činnost páchanou orgány činnými v trestním řízení - sdělení

Po důkladném posouzení obsahu zaslaného upozornění na podezření z páchání trestné činnosti „prostějovskými státními zaměstnanci ve vedení policie, soudu a státního zastupitelství“ ze dne 10. ledna 2012, označeného jako žádost o poskytnutí informací ve smyslu zákona číslo 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, jsme vzhledem k nedodržení zákonem stanovených podmínek pro podání žádosti dle zákona číslo 106/ 1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, dospěli k závěru, že se nejedná o žádost ve smyslu tohoto zákona, ale o podnět dle § 97 odst. 1 písm. a) a písm. b) zák. č. 273/2008 Sb., o Policii České republiky.
Z obsahu Vašeho dopisu vyplývá, že chcete upozornit na podezření ze spáchání trestné činnosti osobami, které označujete jako „prostějovské státní zaměstnance ve vedení police, soudu a státním zastupitelství“.  Vašemu podnětu byla věnována pozornost orgánů činných v trestním řízení, avšak policisté Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu  SKPV nezjistili důvodné podezření ze spáchání konkrétního trestného činu konkrétními osobami, ačkoliv bylo provedeno důkladné šetření v této věci.
Stejná pozornost byla věnována podnětu, který náš útvar obdržel od Vaší osoby dne 5. září 2011. O provedeném šetření k Vašemu podnětu byl vypracován úřední záznam. Provedeným šetřením nebylo rovněž zjištěno, že by došlo k ohrožení života či zdraví konkrétních osob ve spojitosti s věcí, na kterou upozorňujete. Ani další písemnost, kterou jsme obdrželi od Vaší osoby dne 30. ledna 2012, nezměnila náš názor na tuto věc.
V případě, že máte k dispozici konkrétní informace vypovídající o trestné činnosti konkrétních osob či neznámého pachatele, kontaktujte nejbližší služebnu Policie ČR a podejte trestní oznámení v souladu s § 59 zákona číslo 141/1961 Sb., o trestním řízení soudním. Orgány činné v trestním řízení se Vaší věcí budou zabývat dle místní a věcné příslušnosti.
Dne 31. 1. 2012 obdržel  ÚOOZ SKPV Vámi zaslanou písemnost ze dne 12. 1. 2012, která splňuje zákonem stanovené podmínky pro žádost o poskytnutí informací dle zákona číslo 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, a bude Vám na ni odpovězeno v zákonem předepsané lhůtě.


plk. Mgr. Robert Šlachta v. r.