Trestní oznámení - církev - bible



Krajské státní zastupitelství v  Plzni
Veleslavínova 38
306 36 Plzeň

V  Plzni dne 27.3.2013

Oznamovatel:                                               Milan Kohout, Ing.,
                                                                        bytem Plzeň,

činí toto

o z  n á m e n í
o skutečnostech nasvědčujících spáchání trestného činu

Ve smyslu § 158 odst. 1 zákona č. 141/1961 Sb.,  o trestním řízení soudním v  platném znění, podávám tímto trestní oznámení pro okolnosti nasvědčující tomu, že byl spáchán trestný čin a jako oznamovatel podávám oznámení o níže uvedených skutečnostech, které nasvědčují, že ze strany právnických osob či osob spojených s  právnickou osobou, došlo a dochází k  jednání, které by mohlo naplňovat skutkovou podstatu některého či některých trestných činů uvedených ve zvláštní části trestního zákona  č. 40/2009 Sb. v  platném znění.
Mé oznámení se týká a je vedeno proti církvím (právnickým osobám) a jejich představitelům a to organizacím registrovaným v  ČR dle z.č. 3/2002 Sb., o církvích a náboženských společnostech a to Církvím a křesťanským náboženským společnostem.
Předmětem oznámení je podezření z  protiprávního jednání výše uvedených  v  souvislosti jak slovem tak písmem dle ustanovení  vedených v  Bibli jako písemnému produktu používanému k  šíření  ideí a myšlenek. Jsem toho názoru, že tato činnost je v  rozporu s  právním řádem ČR a to zejména  těch skutečností  postihovaných trestním zákonem, jsou v  rozporu s  Ústavou ČR a Listinou základních práv a svobod člověka. Trestnost spatřuji zejména v  šíření  tézí, které jsou škodlivé stejně tak jako postižitelné literatury pravicového – nacistického nebo extrémně levicového směru.
Svá tvrzení mohu dokázat odkazem na uvedenou Bibli a články s  ní spojené a šířené jmenovanými institucemi a to zejména možného naplněním spáchání trestného činu pokračujícího ve formě přímé jako i spolupachatelství a podílnictví. Jedná se zejména o skutečnosti nasvědčující porušení těchto chráněných zájmů občanů a uvedených v  tr.zákoně zvláštní části  jako podněcování pod § 352 násilí proti skupině obyvatel a proti jednotlivci, § 353 nebezpečné vyhrožování, § 355 hanobení národa, rasy, etnické nebo jiné skupiny, § 356 podněcování k  nenávisti vůči skupině osob nebo k  omezování jejich práv a svobod, k  navádění dle § 400 genocidium ve spojení s § 405, § 401 útok proti lidskosti, § 402 apartheid a diskriminace skupiny lidí. § 403 založení, podpora a propagace hnutí směřujícího k  potlačení práv a svobod člověka.
K  výše uvedenému se domnívám a zdůrazňuji, že protizákonné jednání je možno spatřovat na šíření a propagaci Bible, kde se mimo jiné vybízí
-     k  fanatickému pronásledování jinak smýšlejících osob
-     k  zabíjení lidí pracujících v  neděli
-     k  vraždění všech, kteří nenásledují víru v  jediného boha „Hospodina“ a chtějí věřit v  jiné bohy
-     k  nesnášenlivosti mezi národy, etnickými a náboženskými skupinami
-     k  lynčování lidí, kteří vyznávají jinou víru
-     k  potrestání neposlušných dětí smrtí, čili k  vybízení a vytváření fanatických sekt
-     k  nerespektování základních humanistických principů, ke kterým jsme zavázáni Všeobecnou deklarací lidských práv
-     k  vraždění za manželskou nevěru
-     k  homofobii a nesnášenlivosti vůči gayům ,lesbičkám
-     k  sebezohavování – usekávání rukou a vypichování očí
-     k  gendrové nesnášenlivosti, znerovnoprávnění žen
-     k  porušování Genevské smlouvy o zajatcích
-     k  podpoře otrokářství a nelegálnímu obchodu s  lidmi
-     k  cílenému vraždění dětí a civilistů ve válečných konfliktech.

Zdvořile žádám, aby má shora uvedená podezření byla orgány činnými v  trestním řízení při respektování zásady legality a oficiality vyjádřených v § 2 odst. 3 a 4 tr.ř. způsobem  dle § 158 tr.ř. přešetřena, aby orgány činné v  trestním řízení samy věc po právní stránce posoudily a s  ohledem na zjištěné skutečnosti zvážily další postup.
Žádám, abych byl v  souladu s  ustanovením § 158 odst. 2 trestního řádu ve lhůtě do 1 měsíce od obdržení tohoto oznámení vyrozuměn o učiněných opatřeních.

S  pozdravem

Ing. Milan Kohout

-------------------------------------
 


Ing. Milan Kohout,

Krajské státní zastupitelstvo v Plzni
Veleslavínova 38
306 36 Plzeň

V Plzni dne 19.4.2013

Oznamovatel:                                      Milan Kohout, Ing.,
                                                              bytem Plzeň, 
                                                              301 00 Plzeň

  č.j.: 1 KZN 127/2013 – 3

D o p l n ě n í 
podání ze dne 27.3.2013

Na základě vaší výzvy k doplnění podání ze dne 10.4.2013 ve shora uvedené věci uvádím následující.

Podezření ze spáchání činů, které mohou mít znaky trestného činu doplňuji o citace z knihy nazývané Biblí, která obsahuje téze, které jsou předmětem podání a tak i podezření ze spáchání uvedených trestných činů a jejich šíření jak slovem tak skutkem při liturgiích, mších, náboženských svátcích v daném roce a dnech.
Mé podezření o spáchání skutku nesoucího znaky trestného činu se opírá o veřejně přístupné v písemné formě uvedené citace a články v knize zvaná Bible, což dokládám důkazy uvedenými zdola.
Na začátku knihy příkaz, aby nikdo nepochyboval o slovech v ní napsaných a to po věky věkův:

Viz:

Žalmy 19
      8: Hospodinův zákon je dokonalý
Izajáš 40
      8: Tráva usychá, květ vadne, ale slovo Boha našeho je stále navěky.
Exodus 20
      3: Nebudeš mít jiného boha mimo mne
Zde konkrétní výzva k zabíjení lidí pracujících v neděli:
Exodus 31
      15: Šest dni bude pracovat, ale sedmého dne bude slavit odpočinutí, Hospodinův svatý den odpočinku. Každý kdo by dělal nějakou práci v den odpočinku, musí zemřít.
Zde je konkrétní výzva k lynčování jinověrců, genocidě, nenávisti vůči osobám:
Deuteronomium 13
      13: Kdybys uslyšel o některém svém městě, které ti dává Hospodin, tvůj Bůh, aby ses v něm usadil,
      14: že, z tvého středu vyšli muži ničemní a svádějí obyvatele města slovy: „Pojďte sloužit jiným bohům,“které jste neznali,
      15: budeš pátrat a zkoumat a dobře se vyptávat, bude-li to jistá pravda, že se taková ohavnost ve tvém středu stala,
      16: úplně vybiješ obyvatele toho města ostřím meče, zničíš je ostřím meče jako klaté, i všechno co je v něm, i jeho dobytek
Deuteronomium 17
      7: Kdyby tě tvůj bratr, syn tvé matky, nebo tůj syn nebo tvá dcera nebo tvá vlastní žena nebo tvůj nejmilejší přítel potají ponoukal: „Pojďme sloužit jiným bohům,“ které jsi neznal ty ani tvoji otcové,
      8: některým z bohů těch národů, které jsou kolem vás, ať blízko tebe nebo daleko od tebe, od jednoho konce země až k druhému konci země,
      9: nepřivolíš mu a neuposlechneš ho, nebudeš ho litovat ani s ním mít soucit ani ho krýt
      10: Musíš ho zabít.
Zde je konkrétní výzva k podpoře otrokářství:
Leviticus 25
      44: Otrok a otrokyně, které budeš mít, ať jsou z pronárodů okolo vás, z nich si budete kupovat otroka a otrokyni.

Skutky se proto mohly svým jednáním dopustit v těchto přesně vymezených dnech při použití knihy zvané Bible a to zejména:
1.neděle adventní – vánoce
1.neděle postní 17.2.2013
Popeleční středa 13.2.2013
Velikonoce: - Zelený čtvrtek 28.3.2013
                      Velký pátek 29.3.2013, Slavnost zmrtvých stání páne 31.3.2013

jakož i odpovídající dny roku 2012 a let předešlých to jak svátků římskokatolickcýh, tak i liturgie řecko-katolické v neděli a o svátcích, liturgie sv.Basila Velikého o nedělích Velkého postu, Velký čtvrtek, Velká sobota v místech působnosti (konkrétně Plzeň).
Ve všech těchto dnech je jsou citovány pasáže z Bible a veřejně šířeny. Podezřelí mohou manítat, že uvedené citace nabádající k podezření ze spáchání tr.řinů uvedených v podání nejsou výslovně citovány a uváděny při kázáních a nelze tak vztahovat na závadnost literálního díla jako celku. Toto by bylo tvrzení pokrytecké a zavádějící. Je to to samé a skutkově totožné jako citovat a uvádět výňatky nebo pouze vybrané články z knih extrémě zaměřených jak pravicového nebo levicového směru, vybízejí jako celek k násilí, nesnášenlivosti, genocitě apod. jak např. Mein Kampf. Kdo toto koná vystavuje se nebezpčečí trestního stíhání pro podezření ze spáchání trestného činu.
Mé podání se tak vztahuje na jak právnickém osoby jako celek uvedené a registrované v ČR dle z.č. 3/2002 Sb., tak i konkrétním osobám a to pro podezření, že mohly svým jednáním naplnit skutkové podstaty uvedených trestných činů a to opakovaně.
Podezřelé osoby, které se mohly dopustit uvedeného jednání tedy mohou být:

MONS. Jan Baxant – biskup litoměřický, kardinál Dominik Duka OP – arcibiskup pražský, MONS
Karel Herbst SDB, tit.biskup siccesienský a sv.biskup pražský, MONS. Josef Kajínek, tit.biskup z Aquae in Dacia a sv.biskup královohradecký, MONS. Václav malý, tit.biskup marcellianský a sv.biskup pražský, MONS. Jiří Paďour OF Mcap, biskup českobudějovický, MONS Pavel Posavád, tit.biskup ptujský a sv.biskup českobudějovický, MONS. František Radkovský, biskup plzeňský, MONS. JUDr. Ing. Jan Vokál JUD, biskup královohradecký, MONS. TnLic, Vojtěch Cikrle, biskup brněnský, MONS, ThDr.Petr Esterka, tit.biskup cefalenský a sv.biskup brněnský, MONS. Jan Graubner, arcibiskup olomoucký, MONS. Josef Hrdlička, tit.biskup thundrumský a svět.biskup olomoucký, MONS. František Václav Lobkowicz OP Praem, biskup ostravsko-opavský.
MONS. TnDr. RNDr. Ladislav Hučko Csc, tit. Biskup orejský a apoštolský exarcha



Podezřelé osoby v rámci své působnost ač ji samy nebo trpěním rozšiřování článků a tézí uvedených v knize zvané Bible se tak mohly dopustit skutků, které mohou být trestným činem jak v konání přímém nebo návodu k tr.činu .Dále se uvedeného jednání mohou dopouště další osoby v rámci citovaných právnických osob jako jednání pokračující a opakované na svých daných konkrétních územních celcích, diecezích a farnostech.
Jako občan se proto cítím pobouřen a znepokojen zjevným rozšiřováním a tvrzením postižitelných článů a tézí formou psanou a i veřejným projevem opírajících se o knihu zvanou Bible a je dle mého názoru v rozporu se zákony chránícími práva a svobody, jak bylo v podání již uvedeno.




Ing. Milan Kohout


-----------------------------------------