Prostějovskému policejnímu exřediteli - Přerov, dotaz dle 106/199 Sb.

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje
Územní odbor Přerov
U Výstaviště 18,
750 02  Přerov
srorpr@mvcr.cz
posta.policie@mvcr.cz 

Věc: žádost dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím

Vážená paní, vážený pane

Dne 14. září 2011 jsem podal níže uvedené trestní oznámení za hrubou pomluvu mé osoby a šíření poplašné zprávy prostějovským policejním exředitelem JUDr. Zdeňkem Riedigerem.

Usnesením vedoucího územního odboru Policie ČR Prostějov plk. Mgr. Pavla Nováka bylo šetření předáno k územnímu odboru Přerov, neboť prostějovští policisté jsou údajně v této věci ve střetu zájmů a apriori podjatí.

Vzhledem k tomu, že jde o rutinní záležitost a šetření je zcela jednoduché, překvapuje mne, že dosud nebyl JUDr. Zdeňkem Riedigerem obžalován a věc nemíří k soudu.

Sdělte mi proto dle zákona č. 106/1999 Sb. v zákonné lhůtě
1.    pod jakým číslem jednacím věc vedete
2.    jaké konkrétní úkony jste do dnešního dne v dané věci provedli
3.    zda – v případě, že z mé strany potřebujete nějaké doplnění – může policejní šetření proběhnout v Olomouci, kde bydlím, nikoliv v Přerově, a na jaké datum ho stanovujete

30. ledna 2012

S pozdravem

Mgr. Dušan Dvořák, narozen 12.ledna 1962, Tylova 2, 77 900 Olomouc

Příloha: trestní oznámení na nezákonné jednání prostějovským policejním exředitelem JUDr. Zdeňkem Riedigerem.


Věc: Podnět k zahájení policejního šetření ve věci spáchání trestného činu hrubé pomluvy a šíření poplašné zprávy expolicejním ředitelem JUDr. Zdeňkem Riedigerem, narozeném 17.listopadu 1951 v Prostějově, učitelem na Střední veřejnoprávní škole TRIVIS v Prostějově. S ohledem na kriminální jednání vedoucích představitelů prostějovské policie, státního zastupitelství a soudu, kde zřejmě JUDr. Zdeněk Riediger jako bývalý prostějovský policejní ředitel zanechal nesmazatelnou stopu, je tento podnět předán k šetření Okresnímu státnímu zastupitelství a policii v Olomouci a v kopii rovněž mediím, starostce obce a primátorovi Olomouce a dalším zainteresovaným a především škole Trivis. Střet zájmů a nedůsledné vyšetření prostějovské policie, či zastavení trestního stíhání prostějovským státním zastupitelstvím, by totiž bylo viditelné i slepému člověku. 


Popis trestného činu pomluvy kvalifikovatelné jako naplnění § 184, odst. 2 TZ: Uvedeného trestného činu hrubá a lživá pomluva urážející vážnost, čest a profesní způsobilost Mgr. Dušana Dvořáka u spoluobčanů se jmenovaný dopustil ve spolupachatelství s Prostějovským večerníkem, když jako veřejně známá osoba v okrese Prostějov, kde, stejně jako na jiných místech Evropy, Mgr. Dušan Dvořák 20 let provozuje terapeutickou praxi, realizuje výzkumy a vzdělává odbornou a laickou veřejnost v užívání drog (tzn. bylin, léků a farmaceuckých fetů) a 5 let žije v Ospělově jako v gubernii díky lidem jako JUDr. Zdeněk Riediger, zveřejnil pomluvy a doložitelné lži v rozhovoru v Prostějovském večerníku. Podotýkám, že v sousedním olomouckém okrese před pár měsíci dostal kolega Lumír Ondřej Hanuš čestný doktorát na Univerzitě Palackého právě za léčivé kanabinoidy.


V Prostějovském večerníku 12. září 2011 i na internetu (viz zde - http://www.vecernikpv.cz/2011/37-2011/pv14.pdf) JUDr. Zdeněk Riediger uvedl, cituji:


„No, v poslední době jsem četl noviny, kde byly popisovány další a další odhalené varny pervitinu nebo nedávno už potřetí za sebou zabavené rostliny konopí pěstované v Ospělově. Přitom pan Dvořák už za pěstování marihuany a její prodej jednou odsouzen byl, ale podle mého názoru směšným trestem. Pokud justice bude podobné případy soudit tak jako doposud a trest nebude mít význam hrozby v rámci prevence kriminality, budou problémy s drogami ještě větší. A jestliže za závažné kriminální činy budou pachatelé dostávat fešácké kriminály, či dokonce alternativní tresty, je to výsměch celé slušné společnosti!“
 

Důkazy:
1) V příloze dokládám Osvědčení Úřadu vlády ČR k odbornosti Mgr. Dušana Dvořáka.
2) Mgr. Dušan Dvořák nikdy nebyl odsouzen za pěstování či prodej marihuany! Neexistuje o tomto lživém tvrzení ani jeden důkaz, neboť Mgr. Dušan Dvořák nic takového ani nečiní a nejen proto, že marihuanu nelze pěstovat. Pokud jde o pěstování, je to stejná lež jako tvrdit, že když pěstujeme mák, pěstujeme heroin.
3) Závažným kriminálním činem je podle JUDr. Zdeňka Riedigera povinnost daná občanům ze Zákona o zdraví lidu a slušnou společnost zřejmě spatřuje v partě nájemných vrahů, kterým velel, viz: http://dusandvorak.blog.respekt.ihned.cz/c1-52730450-jmena-statem-placen... Pozn. původně jsem se chtěl JUDr. Zdeňku Riedigerovi za staré informace na webu prostějovské policie a neznalost dnešního vedení prostějovských vrahů s nálepkou Pomáhat a chránit omluvit, což po přečtení článku v Prostějovském večerníku neučiním, protože z výše uvedeného je patrné, že jde o podobného bezcharakterního zločince, který by v zájmu drogových a farmaceutických mafií klidně vyvraždil spoluobčany a maskoval to hloupými řečmi o slušné společnosti. Podle sdělení Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Policie ČR je podnět na prostějovské nájemné vrahy skutečně šetřen. 


Popis trestného činu šíření poplašné zprávy kvalifikovatelného jako naplnění § 357, čl 4, písm. b TZ: Uvedeného trestného činu šíření poplašné zprávy se jmenovaný dopustil, když ve spolupachatelství v Prostějovském večerníku dne 12. září 2011 (viz zde - http://www.vecernikpv.cz/2011/37-2011/pv14.pdf) uvedl, cituji:
„… poslední dobou vycházejí mnohé publikace o tom, že konopí či marihuana jsou naprosto neškodné či naopak zdraví prospěšné. Pokud se to bude takto prezentovat a veřejné mínění bude k této problematice až tolik tolerantní, lidé budou mít k drogám stále blíž a blíž. A to nemluvím o tom, že od marihuany už člověk lehce sklouzne k tvrdé droze...“ 


Důkazy:
1) Lidé měli k drogám a změněným stavům vědomí blízko od počátku existence člověka, jde o lidskou přirozenost. Když se malé děti točí na kolotoči, mají změněný stav vědomí. Drogy jsou člověku velmi prospěšné, zejména konopí, mák, kopřiva, mateřídouška, lysohlávky apod.
2) První bez nadsázky světovou vědeckou studii o léčivých účincích konopí – chcete-li velmi nepřesně a velmi zjednodušeně marihuany – vypracovali vědci pod vedením profesora Kabelíka z Palackého univerzity v Olomouci již v 50 letech minulého století. Jak je konopí prospěšné zdraví člověka je písemné podobě známo 5 tisíc let!
3) Mnohem závažnější poplašnou zprávou je však lživé a žádnou vědeckou studií ve světě nedoložené tvrzení, že od marihuany sklouzne člověk k tvrdým drogám! Ano, právě díky takovým „expertům“ jako je JUDr. Zdeněk Riediger! Když totiž policisté zcela přirozené chování vzdělaného a svéprávného člověka kriminalizují a večer pak u piva dokládají, jací jsou hrdinové, že zase někde zkosili konopí nebo ukradli marihuanu, nejen, že to dělají kvůli častému obchodování policistů s marihuanou, což jim nedávno posvětila vláda vyhláškou namísto navýšení mezd, ale ohrožují celou společnost a zejména mladou generaci, kterou vyhánějí na černý trh za toxickou marihuanou z pěstíren, kde jim dealer nabídne nejen jedovatou marihuanu, ale i jedy mnohem horší, které někdy vyvolávají těžkou závislost a vážná zdravotní poškození. Vzhledem k tomu, že je dnes JUDr. Zdeněk Riediger učitel, měla by prostějovská škola Trivis okamžitě takovéhoto člověka vzdělat nebo vyhodit, protože tmářské bludy maskované mnohdy zištnými úmysly a poškozováním druhých lidí kazí kvalitu celé školy a takový učitel je pro mladé žáky bohužel nejen k smíchu. S ohledem na fakt, že účinná prevence drogových závislostí začíná nejen osobním příkladem dospělých, ale též věrohodností a pravdivostí informací, lze takovéto lživé poplašné zprávy bez nadsázky označit jako jednu z příčin zneužívání drog mladými lidmi, což potvrdila celá řada studií! Nezanedbatelným faktem je pak úzkost, strach a posttraumatické stresové poruchy, které pak takovéto lživé poplašné zprávy vyvolávají u neinformovaných rodičů! 


Co žádám soud – popř. možné vyřešit v rámci mimosoudního vyrovnání:

1) Nežádám nepodmíněný trest, byť skutková podstata TČ byla naplněna, jak je vidět i právně nevzdělanému člověku. Žádám, aby JUDr. Zdeněk Riediger zaplatil 666 tisíc korun na vzdělávání učitelů, studentů a žáků prostějovského okresu v léčivých účincích konopí a odpovědného zacházení s konopím.
2) Žádám, aby Prostějovský večerník jako spolupachatel TČ zaplatil v Prostějovském deníku, Týdeníku Prostějovska a Prostějovském večerníku inzerát v rozsahu ½ strany, kde JUDr. Zdeněk Riediger se svou fotografii a popiskem obsahujícím jeho jméno a fce přesně jako v uvedeném článku http://www.vecernikpv.cz/2011/37-2011/pv14.pdf uvede nejméně ve velikosti písma 10: „Omluva Mgr. Dušanu Dvořákovi a spoluobčanům. Omlouvám se zakladateli odborné společnosti Konopí je lék,o.s. a řediteli mezinárodního vědeckovýzkumného pracoviště Edukativní konopná klinika Mgr. Dušanu Dvořákovi z Ospělova, že jsem o něm v Prostějovském večerníku 12.září 2011 lživě veřejně tvrdil, že pěstoval a prodával marihuanu. Rovněž se omlouvám všem zavražděným a zmrzačeným lidem, kterým prostějovská policie ukradla v Ospělově léčivé konopí a zkorumpované prostějovské státní zastupitelství a soud tyto zločiny dokonce kryl. Zavazuji se, že již nikdy nebudu na veřejnosti šířit životy ohrožující poplašné zprávy, že marihuana je předstupeň k tvrdým drogám, není to pravda a já jsem si to vymyslel. Odporuje to všem vědeckým studiím a reálnému stavu užívání marihuany ve společnosti, kde kdyby moje veřejně šířená lež platila, naše společnost by asi už vůbec neexistovala, přinejmenším ne v podobě, v jaké ji známe dnes. Vím, že Česká republika je díky bdělému oku policie největším producentem marihuany v Evropě. Vím, že populismus je nejlepší zboží a chtěl jsem se zalíbit. Myslel, že když žijeme v konzumní době a mediokracii, je tahle reklama na totalitární myšlení přípustná. Děkuji panu Dvořákovi za text omluvy, sám bych ho napsal asi trochu jinak.“
Grafickým podtiskem omluvy bude konopný list.
Děkuji za zahájení policejního šetření, doufám, že se veřejné omluvy dočkám v roce 2012. 


14. září 2011


Přeji pevné zdraví a stálou pohodu
Dušan Dvořák, narozen 12.ledna 1962, 798 55 Ospělov 6