unijní a česká judikatura netrestnosti léčby a výzkumu konopí

Nejvyšší soud dne 30. 1. 2008, č.j. 3 Tdo 52/2008 ( Sbírka soudních rozhodnutí a stanovisek č. 9/2008)  a Soudní dvůr, C‑137/09 Josemans (bod 36 - 41). 


1 Kdo jste k nemocnému, kolik je vám let a jakou máte profesi a jaký máte vy a nemocný vztah k fytoterapii a celostní medicíně 

2. Pokud vám dodáme vhodné odrůdy konopí, jste schopni si je do pěstovat  a být dále zcela nezávislí? 

3. Je - jste ochotni po třech měsících terapie dodat čestné prohlášení o výsledcích terapie? Určí se výchozí stav, nežádoucí projevy, cíle změny. 

2. Ví vůbec nemocný, že jste jej registrovali do výzkumu Konopí je lék, nebo ne? 

3. Nemocný souhlasí, váhá nebo velmi zvažuje, zda chce svou stávající situaci změnit, nebo je to registrace učiněna bez vědomí nemocného na přání rodiny, doporučení lékaře (kontakt) jiného odborníka (kontakt) nebo blízké osoby? 

4. Zakoušel nemocný jiné druhy fytoterapie nebo léčbu přírodními produkty od doby, kdy se začal zhoršovat jeho zdravotní stav? 

5. Může být změna určitých představ, zvyků a životního stylu nemocného (pokud to tak reflektuje) přínosná pro terapii? Pokud ano, jakých. 

6. Ví ošetřující lékař o zájmu nemocného (jeho blízkých) o terapii konopím? 

7. Ví nemocný a jeho blízcí, že terapie konopím je bez registrace toho konopí SUKLem a IOP MZ ČR údajně závažným trestným činem se sazbou z výnosu výše uvedených rostlin konopí na rok terapie nejméně 1- 5 roků, nebo dle interpretace policie a prokurátoru a justice dle krajů 2 až 10 let vězení? 

8. Jakou máte představu, kolik vás bude na členských poplatcích stát členství ve výzkumu?
Pokud jste četli naše stránky a podmínky stanov, celoroční členství je možné kombinovat a plnit jak finančně (100 tisíc Kč), nebo nemateriálně (služby, barter, dobrovolnická činnost apod.). Např. máte-li v rodině někoho, kdo může skrze poslance nebo senátory  interpelovat ministry, někoho,kdo pomůže věci PRO KAŽDÉHO, dostane téma nezákonné kriminalizace do veřejnoprávních médií atd. a sami se budete angažovat, písemně se k tomu zavážete, stanete se členem statutárních orgánů a z této pozice budete vykonávat činnost, které rozumíte, jsou v takovém případě tyto práce námi považovány za natolik přínosné, že žádné peníze nejsou třeba, jen zaplacení analýz konopí pro člena výzkumu (do 5 tis bez soudně znaleckého razítka, do 10 tis se soudně znaleckým razítkem).