Krajské státní zastupitelství v Brně dne 11.12.2012 č.j. 1 SPR 473/2012 - důkazy vědomého krytí zločinu



Krajské státní zastupitelství v Brně
Mozartova 3,  601 52  Brno
tel.: 542 427 427,  fax: 542 215 004
e-mail: podatelna@ksz.brn.justice.cz

V Brně dne 11.12.2012
1 SPR 473/2012

Mgr. Dušan Dvořák
Tylova 2
779 00  Olomouc
______________

Stížnost na průtahy v postupu JUDr. Naděždy Kezniklové – vyrozumění


Dne 16.11.2012 bylo na Krajské státní zastupitelství v Brně z Okresního státního zastupitelství v Prostějově doručeno Vaše podání ze dne 13.11.2012 označené jako stížnost na průtahy v řízení JUDr. Kezniklové při šetření činnosti státního zástupce Mgr. Ivo Černíka. Vzhledem k nejasnostem tohoto podání a k jeho neúplnosti jste byl vyzván k jeho doplnění, což jste učinil dopisem ze dne 27.11.2012, kdy jste uvedl dvě Vaše podání, a to ze dne 12.4.2012 a ze dne 14.7.2012. Předpokládám, že tedy tato dvě podání neměla být JUDr. Kezniklovou vyřízena a v tomto jejím jednání spatřujete průtahy v řízení. Vaše podání ze dne 16.11.2012 bylo tedy posouzeno jako stížnost na průtahy při plnění úkolů státního zastupitelství dle § 16b zákona č. 283/1993 Sb. o státním zastupitelství v současném znění. Proto bylo provedeno šetření k objasnění věci. Předem je třeba však upozornit, že předmětem tohoto šetření nebylo a nemohlo být ověření věcné správnosti vyřízení Vámi uváděných podání.

Podání ze dne 12.4.2012 bylo adresováno Krajskému státnímu zastupitelství v Brně a bylo vyřízeno rozhodnutím sp.zn. 1 SIN 1004/2012 ze dne 14.5.2012 jako stížnost dle zákona č. 106/1999 Sb. o svobodném přístupu k informacím v současném znění. Tato stížnost byla sice postoupena k příp. vyjádření či doplnění předchozí odpovědi, event. k předložení spisových materiálů na Okresní státní zastupitelství Prostějov, nikoliv však k věcnému vyřízení. Spis Okresního státního zastupitelství Prostějov sp.zn. SIN 1/2012 byl předložen na Krajské státní zastupitelství v Brně bez průtahů. Co se týče části podání směřující vůči Mgr. Černíkovi, v této bylo Vaše podání postoupeno zdejšímu oddělení dohledu, o čemž jste byl písemně vyrozuměn přípisem ze dne 18.5.2012. Tedy Vaše podání ze dne 12.4.2012 nebylo adresováno JUDr. Kezniklové a nebylo jí vyřizováno, proto z její strany nemohly nastat průtahy v řízení.

Rovněž Vaše podání ze dne 14.7.2012 nebylo adresováno JUDr. Kezniklové, ale Krajskému státnímu zastupitelství v Brně. V části týkající se podezření z trestného činu pomluvy, kterého se měl dopustit JUDr. Riedeger bylo toto podání postoupeno dozorovému státnímu zástupci na Okresní státní zastupitelství Prostějov k postupu dle § 157a trestního řádu. V ostatní části pak bylo toto podání předmětem činnosti Krajského státního zastupitelství Brno a následného výkonu dohledu. Tedy ani toto podání nebylo vyřizováno JUDr. Kezniklovou, proto z její strany nemohly být způsobeny průtahy při plnění úkolů státního zastupitelství. Pro úplnost dodávám, že stížnost na průtahy dohledové státní zástupkyně Krajského státního zastupitelství v Brně byly již předmětem šetření k Vaší stížnosti pod sp.zn. 1 SPR 409/2012.

Vzhledem k tomu, že v postupu JUDr. Naděždy Kezniklové nebyly zjištěny Vámi uváděné průtahy, nebylo přijato ani žádné opatření k nápravě.

Přijmete, prosím, poučení, že je-li v téže věci podána stejným stěžovatelem další stížnost, aniž by obsahovala nové skutečnosti, stížnost se bez dalšího šetření založí a stěžovatel se již nevyrozumívá (§ 16b odst. 4 zákona č. 283/1993 Sb.).





JUDr. Jan Sladký, v.r.
krajský státní zástupce



Za správnost vyhotovení:    Smejkalová
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------





Dušan Dvořák, nar. 12. ledna 1962, Tylova 2, 779 00 Olomouc
Okresní státní zastupitelství v Prostějově a Krajské státní zastupitelství v Brně a Okresní soud v Prostějově ke sp. zn. 2 T 104/2010 a 2 T 65/2011

Věc: stížnost na průtahy řízení JUDr. Naděždy Kezniklové, vedoucí OSZ Prostějov při šetření činnosti prostějovského státního zástupce Mgr. Ivo Černíka

Odůvodnění: Od jara 2012 podáváme důkazy a žádáme šetřit jednání prostějovského státního zástupce Mgr. Ivo Černíka, v důsledku jehož jednání (se souhlasem vedení OSZ) byly zabity a zmrzačeny tisíce občanů naprosto nezákonnou kriminalizací výzkumu „Konopí je lék“ a opakovanou konfiskací léčivého konopí v Ospělově (celkem od roku 2009 - 2012 přes 666 kilogramů).

Po opakovaných stížnostech však dne 13. listopadu 2012 přišlo Dušanu Dvořákovi, MMCA vyjádření vedoucí prostějovské státní zástupkyně JUDr. Naděždy Kezniklové nikoliv však ve věci jednání státního zástupce Mgr. Ivo Černíka, ale ve věci již opakovaně sdělené OSZ Prostějov, která se týká údajně naprosté zákonnosti jednání bývalého prostějovského policejního ředitele JUDr. Riedigera, který podle JUDr. Naděždy Kezniklové může v souladu se zákonem veřejně pomlouvat a lhát v médiích, že zakladatel cannabisterapie a odborný garant mezinárodního výzkumu „Konopí je lék“ a podavatel této stížnosti pěstoval v Ospělově konopí na marihuanu a tuto prodával a …. nemá dostávat žádné fešácké kriminály.

Státní zástupkyně JUDr. Naděžda Kezniklová vlastně sdělila, že když je prostějovský exšéf policajtů sprostý a hloupý lhář sedmilhář a ona taky, jak bylo KSZ Brno doloženo, může zcela beztrestně veřejně šířit lži a bludy o léčbě konopím a dokonce i šířit poplašné zprávy ohrožující zdraví mládeže i rodičů, že marihuana je startovací droga, když je to právě alkohol a cigarety, což opakovaně prokázaly studie na celém světě!

Jak jsem již doložil 12. 11. 2012 OS a OSZ v Prostějově s oskenovanými přílohami od policie, Krajské policejní ředitelství Olomouckého kraje konečně alespoň nepřímo přiznalo 1.11.2012 (odmítlo se vyjádřit), že policie měřila THC (nejen) v našem ospělovském konopí v rozporu se zákonem a uměle tak policie se souhlasem OSZ Prostějov navyšovala obsah THC nad zákonnou mez. Stížnost v této věci na hrubé porušení zákona policií při měření THC v konopí vyhodnotil v roce 2010 státní zástupce Mgr. Ivo Černík jako nedůvodnou, i když věděl, že lže a policie porušila zákon, viděl, kolika stovkám občanů i nevratně ublížil z předchozího soudního řízení a konfiskace ospělovského konopí (opět a nejen v roce 2010), podaných odborných důkazů, kasuistik, referencí na Dušana Dvořáka a veřejné debaty o léčbě konopím v parlamentu i v médiích!

Přestože neuměl státní zástupce Mgr. Ivo Černík vysvětlit - za mlčení prostějovského a brněnského soudu -, kam při prvním zásahu v Ospělově v roce 2009 zmizelo do podání žaloby v dubnu 2010 (po ocenění Dušana Dvořáka vládou za vzdělávání v léčbě konopím) skoro 300 kilo konopí z výzkumnické farmy z Ospělova a každý vzdělaný člověk ví, že léčivé konopí není marihuana, ale státní zástupce Mgr. Ivo Černík vydával léčivé konopí s bagatelním obsahem THC za marihuanu, kterou sám kouřil a aby mohl dělat „sedmilháře Riedigera“, schvaloval nezákonný postup měření THC v konopí policií a záměrně uměle tak nezákonně navyšoval objem přepočteného množství THC v ospělovském konopí nad zákonnou mez a v důsledku toho nezákonně kriminalizoval, mrzačel a zneuctíval občany se souhlasem celého OSZ Prostějov včetně jeho předsedkyně JUDr. Naděždy Kezniklové!

Vedoucí OSZ Prostějov naprosto bagatelizovala nezákonné jednání Mgr. Ivo Černíka a doložitelně a důkazně vědomě lhala policejnímu prezidiu v roce 2011, což jsem doložil na důkazech KSZ Brno, že Mgr. Ivo Černík svým jednáním vůči vedoucímu výzkumu „Konopí je lék“ údajně neporušil zákon (porušil, což potvrdil Nejvyšší soud v roce 2012), že údajně nedošlo na škodách na občanech (došlo a enormních a fatálních, doložen dopis soudního znalce a text žádosti o policejní prošetření, resp. příloha v roce 2011 před přípisem od policejního prezidia!), že údajně nedošlo k záhadnému úbytku konopí z 310 kg na 25 kg z cca údajně jen necelých 800 většinou dvoumetrových rostlin konopí (není třeba šetřit, napsala JUDr. Kezniklová policejnímu prezidiu), což zcela odporuje realitě a váze rostliny konopí a váze zelené sušiny konopí (všechny policejní a soudní orgány toto zakázaly vyšetřit včetně zákazu vedoucí OSZ Prostějov!)

KSZ Brno toto výše uvedené jednání JUDr. Kezniklové dosud vyšetřuje a doufám, že již OSZ Prostějov vydalo KSZ Brno k věci opakovaně marně žádané materiály, jak mi KSZ Brno napsalo před měsícem. Jen na okraj dodávám, že se souhlasem OSZ Prostějov byl prostějovské policii zakázán vyšetřovací pokus dle trestního řádu k měření THC v naprosto legálním konopí v Ospělově, který by tuto věc doložil na důkazech.

Nerozumím tomu, jak může v údajně demokratické zemi nadřízená státního zástupce Mgr. Ivo Černíka, která ho doložitelně a důkazně opakovaně kryje v páchání zločinů proti lidskosti, dodnes neodpovědět na žádost o prošetření jednání státního zástupce Mgr. Ivo Černíka a dodnes neodpovědět na opakované stížnosti v této věci a místo toho nejen na kauze „sedmilhář Riediger“ dokládá, jak jako předsedkyně OSZ umí křivit zákony podle dresu jako za komančů!   

Očekávám, že státní zastupitelství neovládají zločinecké struktury!
Proti jednání JUDr. Naděždy Kezniklové při šetření jednání Mgr. Ivo Černíka podávám stížnost na enormní průtahy v řízení!

S přáním hezkých podzimních dnů

Dne 13. listopadu 2012 k vyřízení podal a odpověď, jak bylo se stížností naloženo, očekává

Dušan Dvořák, nar. 12. ledna 1962, Tylova 2, 779 00 Olomouc