Policii ČR ke konfiskacím a měření a dalším skutečnostem


Dusan Dvorak, MMCA, nar. 12.1.1962, Tylova 963/2, 77900 Olomouc

Sdělte prosim k páte ústavni stižnosti žadatele ve věci práva na výzkum a léčbu konopim
  1. Od 1.1.2010 bylo s novym trestnym zakonikem a novym trestnym cinem "nedovolene pestovani konopi" verejnosti policii prezentovano, ze trestne je pestovani vice nez 5 rostlin konopi a pestovani do 5 rostlin je prestupek. Ktere ustanoveni ktere pravni normy toto upravuje a pokud byla tato pravni norma zmenena, sdelte, na zaklade jake pravni normy, resp. rozhodnuti, kdy a kdo a jak konkretne tuto normu zmenil, aby policie dokazala odlisit trestny cin od prestupku?
  2. Do 1.1.2014 bylo v souladu s paragrafy 5 odst. 5 a 29 zakona o navykovych latkach povoleno bez jakehokoliv povoleni pestovat a zpracovat konopi k pokusnickym ucelum, zmena obsahu THC v konopi na konopi s obsahem THC do 0,3 procenta u paragrafu 5 odst. 5 probehla bez oznameni Evropske komisi dne 1.4.2013. Sdelte, jak konkretne a na zaklade jake definice ci normy policie do 1.1.2014 poznala pokusnicke zachazeni s konopim, aby toto jednani umela odlisit od zachazeni k toxikomanickym ucelum? Ministerstvo zdravotnictvi, soudy a statni zastupitelstvi na toto neumi odpovedet.
  3. Sdelte, jak konkretne a na zaklade jake definice ci normy policie pozna nedovolene zachazeni s konopim definovane dle paragrafu 15 zakona o navykovych latkach, aby toto jednani umela odlisit od zachazeni pokusnickym, prumyslovym, hospodarskym a zahradnickym ucelum, jak zakon uvadi, ci uvadel? Ministerstvo zdravotnictvi, soudy a statni zastupitelstvi na toto neumi odpovedet.
  4. Jaka konkretni pravni norma urcuje reprezentativni vzorek konopi k mereni obsahu THC v konopi, kdyz je na plose do 100m ctverecnich mozno v souladu s paragrafem 29 zakona o navykovych latkach pestovat od desitek po tisic rostlin a mit dve urody za rok?
  5. Krajsky soud v Brne tvrdi, ze policie pri urceni vzorku konopi k mereni  obsahu THC postupuje  dle metodicke normy OSN, stejne tak uvedl ministr vnitra Chovanec na interpelaci poslance Novotneho, aniz vec blize specifikoval, naopak Nejvyssi soud tvrdi, ze policie pri urceni vzorku konopi meri osah THC v konopi dle normy EU. Policie nekdy tvrdi, ze meri obsah THC dle definice konopi dle narizeni vlady c. 3/ 2012 Sb. v priloze 1.A.1. Jaky konkretni rozdil v urceni vzorku konopi je u policejniho mereni obsahu THC v konopi a] podle normy OSN od b] urceni vzorku konopi k mereni dle normy EU a od c] urceni vzorku dle narizeni vlady c. 3/2012 Sb.? Norma EU k urceni vzorku mereni ke zjisteni omamneho/neomamneho konopi  - viz zadost cislo 6
  6. Merila police u zkonfiskovanych rostlin konopi v Ospelove v letech 2009 - 2015 nekdy obsah THC dle normy EU? Tzn. a] konfiskovala konopi jen v dobe jednoho mesice vegetacniho obdobi  [tzn. 20 dnu pred nakvetenim a 10 dnu po odkvetu], b] michala pri mereni obsahu THC samci rostliny se samicimi a za c] merila obsah THC z 60 kusu zhomogenizovanych 30 cm velkych vrcholiku, jak EU norma uvadi?
  7. Merila police u zkonfiskovanych rostlin konopi v Ospelove v letech 2010 - 2012 obsah THC dle definice konopi pro trestni pravo urcene v Narizeni vlady cislo 455/2009 Sb. v priloze 1.A.1? Tzn. z celych zhomogenizovanych rostlin vcetne korene a cele nadzemni casti?
  8. Merila police u zkonfiskovanych rostlin konopi v Ospelove v letech 2009 - 2015 obsah THC ze vzorku konopi dle nektere ze tri definic konopi uvedenych v zakone o navykovych latkach? Tzn. a] z cele nadzemni casti rostliny vcetne vrcholiku, b] z plodonosnych vrcholiku, c] z kvetoucich vrcholiku? Poliice drive uvedla, ze zakonem definovane vzorky nemerila ze dane zkonfiskovane konopi ani nikdy nezvazila dle zakonnych definic, rozhodnuti policie vsak zadatel nemuze najit.
  9. Celkovy pocet v Ospelove zkonfiskovanych rostlin konopi v letech 2009 - 2015, kdy ma zadatel posledni informaci, ze celkove zkonfiskovanych rostlin konopi bylo vice nez tri tisice, a to vcetne znehodnocenych samcich rostlin, ktere byly v roce 2012 policii oznaceny za legalni a po znehodnoceni policejnim ukonem je policie chtela zadateli vracet.  Souhlasi poliice s podhodnocenou informaci, ze konopi bylo 3 tisce rostlin?
  10. Celkovou vysku jednotlivych rostlin konopi zkonfiskovaneho v Ospelove v letech 2009 - 2015, nebo alespon celkovou prumernou vysku z  jednotlivych konfiskaci, nebo jakykoliv presnejsi udaj, nez jsou obecne informace v protokolech o zabranem majetku. Souhlasi poliice s podhodnocenou informaci, ze zkonfiskovane konopi v prumeru merilo 180 cm.?
  11. Celkovy pocet samcich a celkovy pocet samicich rostlin konopi zkonfiskovaneho v Ospelove v letech 2009 - 2015?
  12. Celkovou vahu semen konopi v nadobach vcetne vahy semen ze zkonfiskovanych opylenych samicich rostlin konopi zkonfiskovaneho v Ospelove v letech 2009 - 2015, a to dle jednotlivych let konfiskaci?
  13. Celkovou vahu [objem] konopnych masti a dalsich produktu konopi [oznacte tyto produkty] zkonfiskovanych v Ospelove v letech 2009 - 2015. Pokud souhlasite s podhodnocujicim tvrzenim, ze masti bylo 5 litru a 5 kilogramu dalsich produktu [zejmena kvet, dale tobolky, tinktury ad.], toto sdelte.
  14. Celkovou vahu policii zkonfiskovaneho majetku oznaceneho v letech 2009 - 2015 a] jako toxikomanicky material a b] pravni normu oznacujici konopi ci jeho cast jako  toxikomanicky material a nekdy tez policii oznacovaneho jako tzv. marihuana - jde o material dle definice konopi  dle narizeni c. 3/2012 Sb.? a c] celkovou zbylou cast vahy zkonfiskovaneho majetku po odstraneni jeho tzv. toxikomanicke casti?
  15. Policie v protokolu k domovni prohlidce dne 3.9.2015 uvedla, ze a] konopi konfiskuje z duvodu podezreni na konopi sete. Konopi sete se pritom muze legalne pestovat. Sdelte, jaka pravni norma zakazala pestovat konopi sete? Dale policie  uvedla, ze konfiskuje dle sveho podezreni, ze konopi obsahuje zakazany Dronabinol, kdyz ten se v konopi nikdy nevyskytuje [chemicka substatnce umele vyrobena] a pouze separaci latek  z konopi lze ziskat prirodni ekvivalent Dronabinolu [kanabinoid THC vyskytujici se v temer vsech odrudach konopi, rozhodne ve vsech odrudach konopi merenych na THC a jsoucich v souladu s  normou EU]. Sdelte, jaka pravni norma ci uvaha policejniho organu urcila, ze ospelovske konopi obsahuje Dronabinol?
  16. Jakymi konkretnimi argumenty a dukazy police pri zadosti o souhlas OSZ a OS v Prostejove s nedkladnym ukonem, domovnimi prohlidkami a konfiskacemi danym statnim organum dolozila, ze lze spolecensky prospesneho jednani [vyzkum a lecba] dosahnoputi jinak nez pestovanim a zpracovanim konopi a jednani zadatele neni konano v krajni nouzi dle pragrafu 28 a s pripustnym rizikem dle paragrafu 31 oddst.1 trestniho zakoniku?
  17. Jak ma dale zadatel postupovat a na ktery povinny organ se ma obratit  s podnetem k prosetreni, kdyz vsechny stupne statnich zastupitelstvi a soudu odmitaji policejne setrit spachane zlociny statnich organu i s nasledkem smrti  obcanu [umuceni] v dusledku konfiskaci vyzkumnicke farmy v Ospelove v letech 2009 - 2015. Tyto statem spachane zlociny dle odst 4 paragrafu 149, resp. 401 trestniho zakoniku rovnez bez jakehokoliv setreni odmitla k zalobe podat GIBS [pry se nic nestalo[!], stejne tak protikorupcni policie a utvar odhalovani organizovaneho zlocinu.
  18. Sdelte, jake konkretni chyby se stezovatel a nevladni organizace spolupracujici na vyzkumu Konopi je lek dopousteji pri zadostech o policejni ochranu vyzkumu  [celkem vice nez 15], kdyz bylo lekari i soudnim znalcem dolozeno fatalni poskozeni obcanu zapojenych do vyzkumu konfiskacemi konopi a to vcetne nezvratnych tragickych nasledku a umrti? Je poliici znamo, ze terapie konopim skryze lekarnu je za 50 tisic Kc mesicne a pritom dane konopi neproslo zadnymi klinickymi testy a srovnavacimi studiemi a zakon konopi do lekaren je v hrubem rozporu s lekovym zakonem?

Zadatel souhlasi s prodlouzenou lhutou na vydani rozhodnuti dle infozakona a pocita s financnim plnenim pri vyhledani informaci. V rozhodnuti prosim citujte celou zadost. Pokud mate u nektere zadosti jen dilci informace z konfiskaci do roku 2015, tyto dilci informace sdelte, pokud jste jiz k predmetu nektere z zadosti vydavali rozhodnuti, zaslete prosim kopii.


Děkuji
Dne 23. září 2015

 Dusan Dvorak. MMCA