Occupy Ospělov! Vigilie za Ivana Martina Jirouse


Dveře kaple Nanebevzetí Panny Marie v Ospělově (77 obyvatel) musely zůstat zamčeny i v neděli 13. listopadu 2011 i pro zazvonění "umíráčku" zvonice z kaple, natož provést zádušní mši za básníka Ivana Martina „Magora“ Jirouse.

Ospělovská "Magorova" zádušní mše a pouť byl pietní akt přátel (www.artlanguage.org) a rozloučení s dobrým člověkem, citlivým básníkem a také nemlčícím kamarádem manželů Dvořákových, majitelů výzkumnické farmy léčivých genetik konopí v Ospělově a „hlasitým patronem“ svéprávných občanů, které nemají právo státní orgány terorizovat a nutit vzdělané dospělé občany kupovat si neúčinné, jedovaté a předražené farmaceutické zboží v lékárnách nebo si kupovat na černém trhu mnohdy toxickou marihuanu.


Ivan Martin Jirous byl v roce 2010 čestným hostem básnického festivalu Noc básníků, který je od roku 2008 pořádán na výzkumnické farmě léčivých genetik konopí v Ospělově – viz níže fotografie z roku 2010 v pozvánce na zádušní mši a pouť z 10.listopadu 2011. Fotografie v textu „Ocuppy Ospělov“ jsou z neděle 13. listopadu 2011 ze zádušní pouti a mše.




Ivan Martin Jirous na podiu filmového festivalu Finále v Plzni uvedl 18.dubna 2011 osobně filmový dokument Konopné pašije, který je zveřejněna na www.stream.cz, jde o cca 40 minutový dokument Olivera Morgenstern Maliny o onkologicky nemocných „kriminálnících“, kteří si dovolili být svéprávní a léčí se na doporučení lékaře konopím, strašných „zločincích“, kteří léčivé konopí pro nemocné pěstují, nebo lékaře a nemocné vzdělávají a realizují vědecký výzkum jako zakladatelé odborné společnosti Konopí je lék,o.s., manželé Dvořákovi z Ospělova.



Kaple Nanebevzetí Panny Marie v Ospělově je obecní a občané ji svépomocí opravili a za přispění firem zejména v letech 2009 - 2010 zrekonstruovali za vlastní dary (od roku 2000 sbírka, založil Václav Kopka) a dary nevládních organizací, soukromých společností a prostředky obce. Na rekonstrukci kaple přispěl z peněz občanů v roce 2010 rovněž Olomoucký kraj.


Spolek přátel Ospělova je pořadatelem mezinárodního festivalu Noc básníků (www.ospelov.eu). Manželé Dvořákovi jsou jeho členy a založili v roce 2008 v Ospělově odbornou společnost Konopí je lék,o.s. (www.konopijelek.cz).


Manželé Dvořákovi jsou zakladatelé první české konopné apatyky a kliniky a jsou přes roky žádostí o policejní ochranu zasílanou od roku 2009 přímo policejnímu prezidentovi přes 2 roky opakovaně kriminalizováni, protože dokládají na právním řádu, jaký nezákonný útok a zločiny proti lidskosti zcela systematicky a ve velkém rozsahu páchají státní orgány na nevinných občanech a publikují úspěšné lékařské kasuistiky včetně neamputace končetin diabetiků díky ospělovské konopné masti.



Dušan Dvořák od roku 2000 žádá ministerstvo zdravotnictví o vydání povolení k sázení léčivého konopí k vědě a výzkumu a od roku 2008 orgánům činným v trestním řízení předem sděluje sázení konopí a žádá je o spolupráci, přestože k vědeckovýzkumnému účelu založil společně s dalšími občany v roce 2008 odbornou společnost Konopí je lék,o.s..


Přesto poslední 3 roky - vždy na udání anonymního občana - prostějovská a konická policie všechno léčivé konopí měsíc před dozráním zkosí a se souhlasem soudu sprostě ukradne (cca 500 kilogramů celkem), včetně mastí, výtažků, tinktur, kapslí at., které mají nemocní lidé doporučené lékařem.


Prostějovské státní zástupce, policisty a soudce nechce šetři žádný statní orgán ani parlament nechce ustanovit výbor, a to ani při podání důkazů o zločinech proti lidskosti na občanech od soudního znalce a odsouzení státních zaměstnanců zneužívajících zákonů jako sprosté bezcharakterní zločince.


Nepovolit vstup do kaple Nanebevzetí Panny Marie v Ospělově vnímají kromě zastupitelů střediskové obce za žádoucí i koničtí policisté a přes zaslaný právní rozklad nezákonnosti takovéhoto postupu zastupitelům a policii společně říkají, že neexistuje trestný čin § 176 Omezování svobody vyznání (odst. 2, písmeno a) stejně tak § 177 Útisk, který lze po dvou letech marných žádostí kvalifikovat možná nejen odstavcem jedna. 


Zjednodušeně řečeno obecní zastupitelé a policisté sdělují občanům:
„Dejte pokoj s nějakými bohoslužbami a ekumenickými setkáními, kaple je opravená a musí být zamčená! 
Zákony a ústavou garantovaná práva občanů u nás neplatí, prostě když máme funkci a razítko, strašně rádi druhým lidem škodíme. Musíte  pochopit, že jste v gulagu hanácko-horácké gubernie a tady platí naše zákony!“ 


Zde prosím čerstvě uvařená zádušní Magorova konopice



Níže je uvedeno parte Ivana Martina Jirouse od rodiny.



Tak ahoj, Magore!  




 





§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§


Básníci, právníci a řezníci nespěte, věnujte prosím pozornost výrazněnému textu!


DE PROFUNDIS DE IURE


Trestný čin dle § 401 (Útok proti lidskosti) kvalifikuje Trestní zákoník platný od ledna 2010 následovně: Odnětím svobody na dvanáct až dvacet let nebo výjimečným trestem bude potrestán ten nebo ti, kdo se v rámci rozsáhlého nebo systematického útoku zaměřeného proti civilnímu obyvatelstvu dopustí
a) vyhlazování lidí,
b) zotročování,
c) deportace nebo násilného přesunu skupiny obyvatelstva,
d) znásilnění, sexuálního otroctví, vynucené prostituce, vynuceného těhotenství, vynucené sterilizace nebo jiné obdobné formy sexuálního násilí,
e) perzekuce skupiny obyvatelstva na politickém, rasovém, národnostním, etnickém, kulturním nebo náboženském základě, z důvodu pohlaví nebo z jiného podobného důvodu,
f) apartheidu nebo jiné podobné segregace nebo diskriminace,
g) zbavení osobní svobody, zavlečení na neznámé místo nebo jakéhokoli jiného omezení osobní svobody s následným nedobrovolným zmizením osob,
h) mučení,
i) vraždy, nebo
j) jiného nelidského činu obdobné povahy,
Na důkazech Open Royal Academy uvedených v podnětu Evropské komisi na www.konopijelek.cz dokládáme, že nejpozději od 21.března 2008 mají čeští a od 28.října 2010 také slovenští vládní činitelé a poslanci důkazy o tom, že léčivé konopí je jednou z nejbezpečnějších, nejšetrnějších a vysoce léčivých lidstvu známých rostlin, což potvrzují na důkazech vědci i tisíciletá tradice, přitom čeští a slovenští vládní činitelé:
1)     rozsáhlým a systematickým způsobem porušují právní řád, zákony a mezinárodní úmluvy a přes právní poučení nadále systematicky a rozsáhlým způsobem zneužívají policii bez jakéhokoliv ohledu na tragické dopady a důsledky vůči občanům a v důsledku tohoto nezákonného jednání zcela nevinní a nikomu neškodící občané léčící se pomocí léčivky konopí, kterou si navíc mnohdy sami vypěstovali a po státu ničeho nežádali, policie se souhlasem soudu (!) tuto léčivku občanům ukradne, i když mají léčbu doporučenu lékařem (!), a v důsledku tohoto nezákonného jednání policie
2)    občané v bolestech a předčasně umírají, zhoršuje se doložitelně a důkazně jejich zdravotní stav a trpí v bolestech a jsou přitom současně veřejně haněni, okrádáni a kriminalizováni jako údajní zločinci, přičemž
3)     žádné české státní zastupitelstvo včetně nejvyššího a ministerstva spravedlnosti, vlády, poslanců, senátorů a prezidenta nezakáže policii takto hanebně jednat, byť je to nejen v rozporu s § 2 zákona o policii, ale i elementárním soucitem člověka.
Copak toto kriminální jednání konkrétních státních zaměstnanců není trestný čin Útok proti lidskosti, když na nevinné občany útočí policie jako na sprosté zločince bez předchozího doložení jakékoliv škody v jednání daných občanů vůči druhým lidem, zvířatům nebo přírodě, zákonné to podstaty trestného činu (viz §12,odst. 2, §31 Trestního zákoníku)?
Takže jak?
Occupy Ospělov!
Okupace!


Ivan Martin Jirous a Dušan Dvořák, Edukativní konopní klinika, Atelir ALF, Bořivojova 90, 13000 Praha u Žižkova

§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§



Zádušní mše a pouť za Magorem Jirousem řečeném to Magor
Pozvánka z 10.listopadu 2010
Neděle 13. listopadu 2011, 14.00 – 16.00 hod., Evropa u Ospělova, www.ospelov.eu
Kytary, housle, harmoniky a sbírky básní Ivana Martina Jirouse sebou.
Magorova konopice uvařena.
Řidičům nenaléváme!


Programová kostra zádušní mše a poutě v neděli 13. listopadu LP 2011:
  • 14.00 hod. -  podium Noci básníků 798 55 Ospělov, Magorova 6
  • Aleluja, Magore – Magorova konopice, pramenitá voda
  • Plastik People of The Universe – Pašije
  • Egon Bondy – Hovno jsme a v hovno se proměníme
  • Kaple Nanebevzetí Panny Marie v Ospělově – Magorovy labutí písně, zádušní mše
  • Boží muka za Ospělovem – Magorova konopice pro Věru, Juliánu a Dášu
  • Magorova konopice u sv. Anny nad Svojanovem
  • Posed na louce nad Svojanovem – Magorova konopice pro Františku, Martu a Tobiáše - zpět na 798 55 Ospělov, Magorova 6

 



Oči ve městě (Okuje)
Stejný sen v městě
noc co noc
se mi vrací

Nocí pobíhají vlkodlaci
či psi či hyeny či šakalové

Tak hrozné noci
střídají jasní dnové
a děsím se až
vlkodlaci
nabídnou mi
paci paci






Magorův ranní zpěv
Nerad používám jméno Ivan,
připomíná mi, že jsem pijan.

 
Ivan Martin „Magor“ Jirous (23. září 1944 Humpolec – 10. listopadu 2011 Praha).

Svatá trojice žen: Věra Vařilová – Jirousová (1944 -2011), Juliána Stritzková – Jirousová a Dáša Vokatá. Děti: s Julianou dcera Františka (1980) a Marta (1981). „Adoptoval“ syna filozofa Jiřího Němce Tobiáše Jirouse.

Básník, publicista a výtvarný kritik. Signatář Charty 77, umělecký šéf Plastic People of the Universe, spoluzakladatel Vokna, člen Pen klubu.


Pětkrát vězněn, celkem 8,5 roku, z toho polovinu v nejtěžších žalářích ve Valdicích. Opakovaně se postavil proti bolševickému i postbolševickému šitu po estébácké „sametové“ revoluci. Za humanitárního bombardéra Václava Havla a genia průměrnosti Václava Klause byl bez důchodu.
















Dílo:
  •  Festival druhé kultury, 1974, Postupice
  • Magorův ranní zpěv, samizdat 1975
  • Zpráva o třetím českém hudebním obrození, 1975
  • II. festival druhé kultury, 1976, Bojanovice
  • III. festival druhé kultury, 1977, Hrádeček
  • Magorova krabička, samizdat 1979
  • Mládí nevykouřené, samizdat 1975, 1979 a 1980
  • Magorovo borágo, samizdat 1981
  • Magorova mystická růže, samizdat 1981
  • Magorovy labutí písně, samizdat 1985, Londýn 1989  
  • Ochranný dohled, samizdat 1985
  • Magorovi ptáci, 1987
  • Magorova summa, 1998, třináct básnických sbírek z let 1975-1997
  • Magor dětem, (1982-1986) samizdat 1986
  • Magorův zápisník, 1999, texty z období 1965-1990.
  • Magorova vanitas, 1999
  • Ubíječ labutí, 2001
  • Popelnice života, 2004
  • Rattus norvegicus, 2004 (Potkan)
  • Magorovy dopisy, 2006, dopisy z let 1973.
  • Humpolecký Magor, 2007
  • Okuje, 2007
  • Rok krysy, 2008
  • Pravdivý příběh Plastic People, 2008
  • Pravdivý příběh Plastic People /CD/, 2009
  • Agon Orchestra & Ivan M. Jirous - Magorova Summa, 2009
  • Povídá šmudle ťululum /CD/, 2009
 


















Magor dětem
Podívej se jak telátko
olizuje Jezulátko

a pára z huby oslíka
halí ho tenká košilka

pavouci tmaví jako stín
spřádají nad ním baldachýn

od zlaté slámy svatozář
padá na Mariinu tvář

pastýři venku u beránků
foukají do trub v nočním vánku

tak radují se vzduch i země
i voda v městě Betlémě

 






















Fotografie jsou z filmu Olivera Morgensterna Maliny Konopné pašije z Noci básníků v Ospělově v srpnu 2010.  

Rok krysy

Pán jest velí se nebáti
záhubců tělesných

Uslyšels někdy už labutích křídel křik
když z vody se zvedají

Všechno je vůči tomu nic
i ty
i tvoje hedvábí balící
ňadra tvá
na cáry promění ti
tvůj život tvůj osud i ty uvědomíš si
že jseš jen loutka nicotná
plíšek pseudostříbrný klips na šatech plesnivých
jsi nic
jsi ty

Kdežto ony
těžkými křídly
opět
vznesou se nad vodami.